Bullish & Bearish Flag explicat

Acum, pentru cei care întâlnesc cuvintele BULLS și BEARS pentru prima dată, aceștia sunt termeni folosiți pentru a descrie acțiunea de cumpărare și vânzare a comercianților

BULLS se referă, în general, la acțiunea de preț a cumpărătorilor pe măsură ce conduc la PREȚURILE în sus, în timp ce BEARS se referă la acțiunea de vânzare a vânzătorilor pe măsură ce conduc prețurile in jos.

Pentru început, să definim ce este un bullish sau bearish flag:

Un model de steag este un MODEL DE CONTINUARE TREND. Este denumit model de steag(flag), deoarece formarea sa seamănă cu un steag de pe un stâlp.

Stâlpul este de obicei rezultatul unei creșteri aproape VERTICALE A PREȚULUI, iar partea de pavilion rezultă dintr-o PERIOADĂ DE CONSOLIDARE

Când prețul iese din intervalul de consolidare, acesta declanșează următoarea mutare mai sus.

Modelele de steag pot fi BULLISH sau BEARISH.

Bullish flag si bearish flag explicat

 

 

Formațiunile de steag BULLISH se găsesc în TRENDURI ASCENDENTE

Arată ceva de genul (schița 1 pe diagramă)

Așa cum se poate vedea în schema 1 de mai sus, modelul începe cu o creștere a prețului FORTATA, APROAPE VERTICALA, care în cele din urmă începe să piardă din puterea de cumparare formând o retragere ordonată în care maxime și minime sunt paralele una cu cealaltă formând FLAG sub forma unui dreptunghi înclinat.

Dreptunghiul înclinat (steagul) se rupe de obicei la cap, rezultând o altă mișcare puternică mai mare, măsurând de obicei lungimea stâlpului steagului anterior (Să luăm în considerare schema schiței 2)

Formațiunile de steag BEARISH se găsesc în TRENDURI DESCENDENTE

Bearish Flag este o versiune inversă a Bullish Flag-ului. Are aceeași structură ca Bullish Flag, dar inversat. arată ca schița 3

După cum se poate vedea mai sus, stâlpul se formează dintr-o scădere APROAPE VERTICALA a prețului, care este urmată de o perioadă de consolidare, cu linii de trend paralele superioare și inferioare care formează pavilionul.

O rupere a structurii de sprijin a steagului, are ca rezultat o altă mișcare mai mică, cu aceeași lungime ca polul anterior.

La fel ca în cazul oricărui tipar de diagramă, în spatele formării sale există de obicei PSIHOLOGIA DIN SPATELE GRAFICULUI.

Să ne uităm la

PSIHOLOGIE ÎN SPATE FORMAȚIILOR DE BULLISH FLAG SI BEARISH FLAG

Pe Bullish Flag, vanzatorii sunt ademeniti sa intre in pozitii de short deoarece miscarea agresiva de pret in sus poate cauza de asemenea si un revers agresiv. Astfel se creeaza lichiditate in piata cu multe ordine de short in zona pavilionului.

Odată ce moneda este în faza de consolidare, vanzatorii își consolideaza încrederea ca pretul va cadea și de obicei adaugă la pozițiile lor „short” in așteptarea unei scăderi a prețului. O astfel de miscare este vitala institutiilor, pentru ca este o oportunitate buna de a intra pe pozitii de buy cu multa lichiditate, adica o pozitie mare.

Întrucât unii vânzători au intrat in pozitii de short chiar de la baza stâlpul inițial, cei care au avut pozitii long term inca pot fi prinși in tranzactie, urmand ca a doua crestere care se formează prin traversarea pavilionului sa devina și mai extremă deoarece mai probabil, vanzatorii de jos isi vor lichida pozitiile pentru a evita pierderi mai mari.
Nu uitati ca STOP-LOSS-ul pozitiilor de SHORT, reprezinta ordine de *BUY* in piata, accelerand astfel cresterea pretului.

Aceasta este psihologia din spatele BULLISH FLAG-urilor, iar pentru BEARISH FLAG aplicati aceeasi teorie in sens invers.

Acum să analizăm schița 4 cu privire la modul în care putem profita din de pe urma flag-urilor.

Pe un bullish flag, de obicei să introduceți o tranzacție de long pe un breakout în sus. Ținta de profit ar trebui să aibă aceeași lungime ca stâlpul anterior. Stop loss ar trebui să fie plasat chiar sub linia de rezistență ruptă, care va acționa acum ca suport.