Monedele Bitcoin aflate in circulatie continuă să scadă, pe măsură ce cantitatea de participanti la schimburile zilnice de Bitcoin scade la nivelurile din 2015, conform celui mai recent raport Arcane Research.

„Monede aflate in circulatie” se referă la toate monedele cheltuite recent. „Recent” depinde de definiția analistului ce a facut studiul, dar graficul din raport folosește valorile de aprovizionare pentru 1 lună și 3 luni.

Această situatie este adesea denumită „pe termen scurt”, deoarece aceste monede sunt asociate cu participanti la piata care doresc să obțină profituri rapide.

Pe de altă parte, oferta pe termen lung arată numărul de monede care nu s-au mutat în ultimele luni, astfel încât indicatorul este asociat cu deținătorii pe termen lung.

Acum, iată cum a arătat graficul pentru aprovizionarea de 3 și 1 lună în ultima vreme pentru Bitcoin:

Oferta pe termen scurt a BTC pare să scadă

Sursa: The Arcane Research Weekly Update – Săptămâna 36


Așa cum arată graficul de mai sus, doar 6,8% din monedele active s-a tranzactionat în ultima lună, pe când valoarea de 3 luni este de aproximativ 15,8%.

Citeste si: “S-a lansat cursul gratuit de tranzactionare – Cryptoholics101.ro”

Monedele in circulatie Bitcoin din ultima luna este în acest moment la cote minime, în timp ce oferta de 3 luni se situează în jurul unor niveluri similare cu 2015.

Impulsul recent de peste 50.000 USD a înregistrat o ușoară creștere a ofertei pe o lună, dar a fost în mare parte determinat de monedele cheltuite în decurs de 1-3 luni. Prin urmare, doar deținătorii pe termen scurt care doresc să obțină profituri rapide și-au mutat BTC în această perioadă.

Acest lucru înseamnă că deținătorii pe termen lung nu și-au mutat monedele pe fondul acestor raliuri recente și că așteaptă ca prețul Bitcoin să CREASCA în continuare pana la balansarea cererii si ofertei. Prin urmare, oferta scăzută pe termen scurt se poate dovedi a fi un indicator bullish.

In acelasi timp lipsa de lichiditate in piata ar putea cauza fluctuatii foarte agresive, uneori poate prea puternice pentru a fi tinute sub control de investitorii pe termen scurt si cei lipsiti de experienta.

Preț Bitcoin
In acest moment, prețul Bitcoin fluctua în jurul valorii de 47000 USD, în creștere cu 2,7% în ultimele 7 zile. În ultima lună, castigand 2,4% din valoare.

Graficul de mai jos arată tendința prețului monedei în ultimele trei luni:

Graficul pretului Bitcoin
BTC pare să fi trecut în sfârșit intr-un impuls ascendent
După o perioadă de volatilitate relativ scăzută, Bitcoin a câștigat în cele din urmă o mișcare bruscă a prețurilor. În acest moment, moneda pare să urce din nou în timp ce câștigă teren peste 47.000 de dolari.

În prezent nu este clar în ce direcție ar putea merge cripto-ul, însă dacă oferta pe termen scurt ramane scăzută mai probabil sentimentul investitorilor pe termen lung este cu o puternica tendinta bullish.